Motosprintova dodela „Zlatne kacige“

Godišnja dodela nagrada „Zlatna kaciga“ časopisa Motosprint, održana je sinoć u Milanu sa nekoliko MotoGP zvezda. Svetski šampion Marc Marquez je primio dve nagrade, takođe za svoja dostignuća u 2014.godini nagrađeni su Andrea Dovizioso, Andrea Iannone i Romano Fenati.

Ugledni časopis Motosprint svake godine drži prezentaciju na Caschi d’Oro dodeli nagrada, kako bi odali priznanje za učinak najboljim vozačima u različitim disciplinama moto trkanja.

Četvorostruki svetski šampion, Marc Marquez, dva puta je izlazio na scenu. Prvi put kako bi preuzeo Zlatnu kacigu i kasnije kako bi primio nagradu za najboljeg vozača, pošto je izglasan od strane čitalaca Motosprint časopisa. Španac je pobedio Valentina Rossija i Tonija Cairolija.

Marquez je upitan o svojim težnjama i snovima, na šta je on odgovorio: „Već sam ostvario jedan. Osvajanje titule svetskog šampiona u tri različite kategorije. Ali pobede nikada ne dosade!“

Takođe, zlatne kacige su dobile buduće Ducati timske kolege Iannone i Dovizioso, Moto3 vozač Fenati, ženski svetski šampion u motokrosu Kiara Fontanesi, i menadžer Aprilije Romano Albesiano, koji je primio nagradu za uspeh proizvođača u WSBK-u.

MotoGP legenda, Giacomo Agostini je primio Zlatnu kacigu za svoja životna dostignuća. Prošlo je 38 godina od poslednje Grand Prix pobede ovog vozača sa najviše osvojenih svetskih titula u istoriji svetskog šampionata.

Video