MotoGP se konačno vraća u Indoneziju?

Razgovori su održani u Džakarti juče, sa vlasnikom komercijalnih prava Dorna Sports, indonežanskom vladom i Sentul stazom.

Poslednji indonezijski Grand Prix održan je u Sentulu 1997. godine. Uprkos velikoj popularnosti MotoGP-ija u toj zemlji, plus to što je Indonezija jedna od najvećih tržišta motocikala na svetu, svi pokušaju da se MotoGP šampionat (uključujući i WSBK trku u 2013.) vrati u tu zemlju su propalli.

Kako god, Ezpeleta je nagovestio da će Indonezija dobiti mesto na MotoGP kalendaru od 2017. do 2021. godine, ukoliko budu ispunjeni uslovi potrebne infrastrukture.

Malezija je trenutno zemlja u jugoistočnoj Aziji u kojoj se održava MotoGP trka, ali je Tajland takođe skrenuo pažnju da želi da se pridruži kalendaru – možda već naredne sezone – nakon uspešnog WSBK debija na novoj internacionalnoj stazi Chang.

Direktor Carmelo Ezpeleta je naveo Dornine predloge za sledeće komercijalne ugovore sa MotoGP timovima, od 2017. Ovo je uključivalo najviše 20 trka, što je dve više u odnosu na trenutni kalendar.

Austrija je već potvrđena kao dodatak za sledeću sezonu, što znači da ako Indonezija i Tajland budu na kalendaru, neki od događaja će ispasti.

Upitani na kraju prošle sezone o tome gde bi najviše voleli da vide više MotoGP događaja, proizvođači su naveli Aziju i Južnu Ameriku, kao svoja ključna tržišta.

 

Foto: www.bola.net

Video