MotoGP se vraća na Silverstone?

Britanska MotoGP trka, koja je trebalo da se održi na Donington Parku krajem avgusta, verovatno će se vratiti na Silverstone stazu.

Glasine su konačno bile potvrđene tokom prošlonedeljnog otvaranja zimske zezone MotoGP testova na Sepang stazi u Maleziji.

Niko u toj fazi nije bio voljan da da zvanični komentar na neposrednu i dugoročnu budućnost Britanske MotoGP runde.

Ali predstavnici Silverstonea, uključujući novog šefa Patricka Allen, odleteli su u Barselonu drugog februara kako bi razgovarali sa Dornom, vlasnicima MotoGP prava, oko dogovora za spasavanje Britanskog MotoGP-a.

Silverstoneov petogodišnji ugovor po kom je bio domaćin Britanskog MotoGP-a, istekao je 2014, i uprkos želji da zadrži najveću i najprestižniju trku motocikala u Velikoj Britaniji, on je izgubio prava od nove Circuit of Wales za 2015.

Donington nije u mogućnosti da samostalno finansira nadogradnju. Dakle, kao ekskluzivni nosioci prava za 2015 Britansku MotoGP trku, Circuit of Wales će sada verovatno vratiti trku na Silverstone, jer je staza homologovana i spremna da ugosti trku bez ikakvih potreba za dodatnim ulaganjem.

Silverstone će se verovatno voziti 30. avgusta kao 18. trka na MotoGP kalendaru koja je prvobitno planirana na Donington Parku.

Kolaps saradnje između Circuit of Wales i Donington Parka znači da bi Britanski MotoGP mogao ostati na Silverstoneu duže vremena.

Odluka da se trka vrati nazad na Silverstone je PR katastrofa za Circuit of Wales i Donington Park, koji su već prodali karte stotinama fanova očekujući da će se trka održati u Leicestershire prvi put od 2009. godine.

 

Foto: paddockchatter.com

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video