MotoGP Jerez

Trka za Veliku nagradu Španije vozi se u nedelju 24. aprila od 14 časova uz direktan prenos na Sport klubu 3, a prvi treninzi kreću već u petak 22. aprila takođe direktno i ekskluzivno na Sport klubu 3.

Po tradiciji, prva evropska trka Moto GP šampionata održava se u Jerezu. Ali, u ovom trenutku, nije trkanje glavna vest, već transfer Jorgea Lorenza u Dukati. Sada je već definitivno da će Španac od sledeće sezone biti na Dukatiju. Pitanje je samo da li će mu klupski drug biti Iannone ili Dovizioso i ko će menjati njega u Yamahi.

Lider u Moto GP šampionatu, posle tri trke je Marc Marquez. Pored toga što Španac u Hondi ima 21 bod u odnosu na najbližeg pratioca, ono što dodatno plaši konkurenciju je paklena forma u kojoj se nalazi, pred trku za Veliku nagradu Španije u Jerezu. Pošto je Marquez je dobio trku u Ostinu po navici i čini se da će on biti taj koga treba savladati ove sezone. Rossi je doživeo pad, što se baš ne viđa svaki dan, pa je dosta zaostao u generalnom plasmanu.

Videćemo i da li će konačno sreća pogledati Andreu Doviziosoa. On je na prethodne dve trke završio u pesku, najmanje svojom krivicom. Prvo ga je u Argentini oborio Iannone, a onda ga je u Americi oborio Dani Pedrosa.

U Jerezu uvek imamo više od 100.000 gledalaca i zagarantovan spektakl. Ova staza je otvorena 1985. i na njoj se vozi i dlaje uz samo neznatne inovacije. Duga je 4.428 metara i ima 13 krivina. Najbrži krug odvozio je Hainc Harald Frenzen u bolidu Wilijamsove Formule 1 sada već davne 1997.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video