MotoGP: BMW M4 Coupé kao sigurnosno vozilo

Najnoviji BMW M4 kupe, predstavljen u Ženevi, ponovo će biti na čelu Safety car kolone u MotoGP-ju. On će biti posebno modifikovan za to, a pridružiće se BMW M3 i M6.

Organizatorski tim takođe će imati na raspolaganju i druge BMW i BMW M modele, uključujući i BMW M5 za “Safety Officer” („Sigurnosni službenik“), ali i BMW M550d xDrive Touring. Pored njih, prvi put, moći će da koriste BMW X5 M kao medicinsko vozilo. Dva BMW S 1000 RR biće u akciji kao sigurnosni motocikli.

Nedavno otkriven u Ženevi, BMW M GmbH’s high-performance kupe, modifikovan je tako da pruži maksimalnu dinamiku u vožnji i oproban je na velikom broju staza širom sveta. Šestocilindrični redni M TwinPower motor, revolucionarni koncept i trkački geni doprinose visokim performansama ovog koncepta. Inovatni sistemi u svim BMW vozilima koja će se koristiti ove sezone, obezbeđuju manju potrošnju goriva i manju emisiju izduvnih gasova pod maksimalnim opterećenjem.

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video