Moto3 titula se odlučuje u Valensiji

Na fantastičnoj Moto3 trci na Shell Advance Malaysian Motorcycle Grand Prix trijumfovao je Efren Vazquez, a na podijum su se popeli i Jack Miller i Alex Rins. Alex Marquez bio je peti, a odlučujuća trka za titulu voziće se u Valensiju.

Vazquez (SaxoPrint-RTG) je vozio sjajno u Sepangu, a u agresivnoj borbi za prve pozicije, rivali u šampionatu Marquez (Estrella Galicia 0,0) i Miller (Red Bull KTM Ajo) ostvarili su kontakt nekoliko puta.

Vazquez je uspeo da prvi pređe preko ciljne linije i osvoji svoju drugu pobedu ove godine ujedno i drugu pobedu u svojoj karijeri. Drugi je bio Miller sa zaostatkom od 0.213s, a Rins (Estrella Galicia 0,0) treći.

Danny Kent (Red Bull Husqvarna Ajo) i Marquez vodili su borbu u poslednjem krugu, iz koje je Kent izašao kao pobednik i našao se na četvrtoj poziciji. Marquezovo vođstvo u šampionatu smanjeno je na 11 bodova uz jednu preostalu trku do kraja. Estrella Galicia 0,0 tim uložio je žalbu na Millera zbog više kontakta sa Marquezom tokom trke a slučaj će biti razmatran od strane direkcije trke.

U top deset vozača plasirali su se Alexis Masbou (Ongetta-Rivacold), Niccolo Antonelli (Junior Team GO&FUN Moto3), Jakub Kornfeil (Calvo Team), Karel Hanika (Red Bull KTM Ajo) i Enea Bastianini (Junior Team Go&FUN Moto3).

Miguel Oliveira (Mahindra Racing) je bio prvi vozač koji je pao na trci tokom borbe za prvih deset. Andrea Migno (Mahindra Racing) i lokalni heroj Zulfahmi Khairuddin (Ongetta-AirAsia) sudarili su se i završili su svoje trke. Viđen je još jedan incident u kojem su učestvovali Scott Deroue (RW Racing GP), Matteo Ferrari (San Carlo Tam Italia) i Hafiza Rofa (SIC-Ajo).

Isaac Viñales (Calvo Team) je pao dok je pokušavao da sustigne vodeću grupu, a John McPhee (SaxoPrint-RTG) dok se probijao ka svom prvom podijumu.

Jasper Iwema (CIP) i Ramdam Rosli (Petrons AHM Malaysia) su odustali, a njima su se kasnije pridružili Niklas Ajo (Avant Tecno Husqvarna Ajo) i Brad Binder (Ambrogio Racing).

Timske kolege Romano Fenati (SKY Racing Team VR46) i Francesco Bagnaia (SKY Racing Team VR46) vratili su se u garaže zbog tehničkih problema.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video