Moto3 šampion još uvek nije odlučen

Kockice su se složile da glavni konkurenti za titulu, Danny Kent i Enea Bastianini u istom incidentu padnu, ali se Miguel Oliveira četvrtom pobedom iznenada uključio u borbu za titulu.

Pre trke sezone u MotoGP klasi, imali smo uvertiru kroz trku Moto3 klase u kojoj se svašta izdešavalo. Prvi je kroz cilj prošao vozač Red Bull KTM Ajo tima, Miguel Oliveira koji se trenutno nalazi na 41 poen od Kenta i ima teoretsku šansu da dođe do Moto3 titule pre odlaska u Moto2 šampionat.

Za drugo mesto vodila se velika borba i na kraju ga je zauzeo Vazquez dok je Brad Binder trku završio na trećem mestu.

Kent je u 14 krugu imao incident sa Antonellijem dok su se borili za šestu poziciju. U istom incidentu pao je i Ena Bastianini i na taj način izgubio mogućnost da osvoji titulu u ovoj sezoni. Pre toga Kent je u 10. krugu imao još jedan incident sa Jorge Martinom, nakon čega je izleteo sa staze i trku nastavio sa šesnaestog mesta.

Preko linije cilja Navarro je prešao ka četvrti sa zaostatkom od samo 9 hiljaditinki za Binderom. Jakub Kornfeil i Romano Fenati bili su u vodećoj grupi, ali nakon blagog kontakta kroz cilj prolaze na pozicijama pet i šest sa zaostatkom od oko 0,3, odnosno jedne cele sekunde.

Phillip Oettl (RW Racing GP), Isaac Viñales (RBA Racing Team), Alexis Masbou (SAXOPRINT RTG) i Remy Gardner završili su trku u prvih deset vozača.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video