Moto trke MotoGP

Moto3: Quartararo najbrži u Valensiji

Fabiu Quartararu, novajliji Moto3 kategorije nije bilo potrebno puno vremena da se dokaže, postavivši rekordno vreme tokom prvog zvaničnog testiranja u 2015. godini. Petnaestogodišnjem francuzu dozvoljeno je da se trka tokom cele sezone jer je aktuelni šampion CEV-a. Vreme koje je on postavio prvog dana bilo je 1m 39.392s. Niko nije bio brži ni drugog dana, jer je u Valensiji padala kiša.

„Mogli smo lepo da vozimo samo prvog dana, jer staza nije bila u dobrom stanju drugog dana. Ipak, imali smo vremena za neke sitne popravke na motoru. Odlučili smo da ne vozimo dok pada kiša i staza je mokra jer bi vrlo lako moglo da dođe do pada, čime bi izgubili samopouzdanje. Najvažnije je da se niko ne povredi i izvučemo maksimum“ , rekao je Fabio.

Quartararo završio je testiranje za 0.023s ispred Dannya Kenta (Leopard Honda), a njego timski kolega  Jorge Navarro bio je 14ti .

„Prilično sam zadovoljan kako je prvi od tri dana testiranja prošao. Dugo nisam vozio motor i želja za vožnjom se ponovo javila. Tačno je da smo prošle nedelje bili u Almeriji, ali nisam mogao puno da vozim, to je više bilo navikavanje na motor. Ovde smo na stazi bili sa odličnim vozačima i osećaj je izvanredan. Najvažnije je da smo otkrili stvari koje moramo da ispravimo do sledećeg testa. Odlučili smo kao tim da druga dva dana ne izađemo na stazu jer smo testirali motore po mokroj stazi u novembru i sada nismo hteli da se izlažemo nepotrebnom riziku. Sledeće nedelje imaćemo 3 važna dana testiranja u Jerezu“ , rekao je Navarro.

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video