Moto3: Prva trka sezone pripada Alexisu Masbou!

Sezona je počela! Prvi su na Losail International stazu izašli vozači Moto3 kategorije. Prvih petnaest vozača bilo je u jednoj sekundi. Jedan od favorita pre početka same trke, Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo) pao je u prvoj krivini, ali uspeo je da nastavi i trku završi na 16. poziciji. Kontakt između Jules Danilo (Ongetta-Rivacold) i Zulfahmi Khairuddina (Drive M7 SIC) rezultirao je padom vozača Drive M7 SIC tima. Hiroki Ono (Leopard Racing) prebrzo ulazi u krivinu pravi grešku i izleće sa staze. Livio Loi (RW Racing GP) imao je dobar tempo i pratio vodeće ali je odustao.

Pet krugova pre kraja stvari su počele da se menjaju, petorica vozača D. Kent, B. Binder, E. Bastianini i F.Bangaia odvojila se sa sekundom prednosti. Stvari su se brzo menjale u Moto3 kategoriji, vozači na prvih pet pozicija konstantno su se semenjivali.

U završnom krugu Efren Vazquez (Leopard Racing) izbija na čeonu poziciju, ubrzo ga pretiče Enea Bastianini (Gresini Racing Team) ali u foto finišu pobedu odnosi Alexis Masbou (SAXOPRINT RTG)!

Konačne rezultate Moto3 trke u Kataru pogledajte na: Rezultati

 

Foto: motogp.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video