Moto3: Martin ubedljivo za rekord staze

U sumrak, pod svetlima reflektora, vozači Moto3 kategorije izašli su na svoj drugi trening. Kako je staza očišćena od peska, i temperatura staze pala usled nedostatka sunca, prijanjanje je podignuto na viši nivo, što je karakteristično za ovu stazu. Prvi deo treninga vozači su iskoristili za jos detaljnija upoznavanja sa motociklima i konkurencijom, drugi deo, odnosno poslednjih 10 minuta treninga, svi su krenuli u pohod da poboljšaju svoje vreme.

Jorge Martin se po tom pitanju izdvojio od ostalih, postavio je najbolje vreme na drugom slobodnom treningu i rekord staze u Moto3 kategoriji! Vreme 2:05.590 čak je za šest desetinki brže od drugoplasiranog Antonellija, koji od ove godine vozi za SIC58 Squadra Corse tim, treći je završio Enea Bastianini, koji je završio kao vodeći na prvom treningu.

Gabriel Rodrigo na četvrtom mestu, najbolji je KTMov vozač, ispred Di Giannantonia koji čini poslednjeg vozača u jednoj sekundi.

Jedini preostali KTM u prvih devet vozača, na šestom mestu Andrea Migno ima zaostatak od čak 1.466s za vodećim Martinom. Slede ga Arbolino, Dalla Porta i Canet na Hondama.

Nazalost, Tatsuki Suzuki, klupski kolega Niccolo Antonellija, usled pada na prvom treningu doživeo je prelom zgloba, i završio je takmičenje za ovaj trkački vikend.

Sutra je na programu treći trening u 10:40 a kvalifikacije nas očekuju od 14:45 po našem vremenu.

Video