Moto3: Bastianini otvara prvi trening sezone

Konačno! Sirena, zeleno svetlo, sat koji odbrojava 40 minuta, sezona 2018 počinje! Prvi na potezu su vozači Moto3 kategorije, ovog puta njih 28, izlaze na prvi trening, da podese motocikle, očiste stazu od peska i polako unapređuju svoja vremena. Pregršt padova je obeležilo ovaj trening, ali ne možemo zameriti mladim vozačima, posle zimske pauze, u Kataru ih je dočekalo 32 stepena, sunčano vreme, srećom svi vozači su dobro.

Na kraju, prvi završava Enea Bastianini na Hondi sa svojim novim Leopard Racing timom. Mladi Italijan bio je za samo devet hiljaditinki brži od Aron Caneta, a dvanaest od Jorge Martina, takođe velikog pretendenta za šampionsku titulu.

Iza prve trojice, ostatak karavana predvode McPhee, Bezzecchi, Migno sa zaostatkom od skoro jedne sekunde. Ono što ostavlja negativan utisak na nas gledaoce je rivalstvo Honde i KTMa u ovoj klasi, prva trojica vozača su bila na Hondi, i vozače KTMa su bukvalno ostavili u prašini. Podsećamo da je prošle godine Honda bila dominantna tokom cele sezone. Da li je KTM uspeo da unapredi svoj agregat ostaje nam da vidimo na sledećem slobodnom treningu.

Drugi trening počinje u 15:10 po našem vremenu.

Video