Moto3: Antonelli za istoriju SIC58

Vozači Moto3 kategorije, tokom kvalifikacija imali su utisak kao da voze u noćnim uslovima, krivac za tako nešto bila je peščana oluja.

Jorge Martin, vlasnik rekorda staze u ovoj kategoriji, postavljenog juče na drugom slobodnom treningu, bio je zaista impresivan tokom prvog dela kvalifikacija. Ustalio se na prvoj poziciji, sa prednošću od dve desetinke i sve je ličilo da će osigurati pol poziciju na kraju treninga. Jedini koji se približio njegovom vremenu bio je Aron Canet.

Peščana oluja, jak vetar, onemogućio je vozače da prave bolja vremena, svi su čekali da se vreme poboljša, poslednjih 15 minuta izašli su svi na stazu, vetar je oslabio, vozači vrše poslednje pripreme na stazi, ulaze u boks, i svi su bili spremni za poslednjih 3 minuta, izlazak i jedan brzi krug.

Martin ponovo izgleda kao da je nadmudrio sve, ne žuri, izlazi poslednji, vozi usamljen, i iz sektora u sektor je bio sve brži, međutim u četvrtom, poslednjem sektoru izgubio je čak četiri desetinke što je i dalje bilo dovoljno za pol poziciju.

Sve bi se to i desilo da se Niccolo Antonelli, nije našao na pravom mestu u pravo vreme, sa dobrim vremenom tokom celog kruga, i zavetrinom na ciljnom pravcu, jedna hiljaditinka mu donosi pol poziciju. Svom novom timu, SIC58 Squadra Corse, timu Paola Simoncellija, oca Marca Simoncellija, donosi prvu pol poziciju u istoriji. Jorge Martin morao je da se zadovolji drugim mestom, u prvom startnom redu, fantastičnom dvojcu, pridružiće se Gabriel Rodrigo sa zaostatkom od čak četiri desetinke.

Veliko zadovoljstvo priredili su nam japanski vozači, Ayumi Sasaki i Kaito Toba koji su se plasirali na četvrto i peto mesto. Iza njih našao se konstantni Marco Bezzecchi.

Aron Canet koji je jedini pružao otpor Martinu tokom prvog dela kvalifikacija završio je kao sedmi, sledili su ga Oettl i DallaPorta. Bastiannini se morao zadovoljiti desetim mestom jer je na početku brzog kruga otišao preširoko da bi izbegao Dalla Portu.

Moto3 trka sutra počinje u 14:00 po našem vremenu.

Video