Moto2: Marquez najbrži na kraju prvog dana

Vozači Moto2 kategorije, prvog dana na stazi Losail, bili su zaista impresivni. Sedamnaest vozača u jednoj sekundi na kraju prvog treninga, a na kraju drugog čak osamnaest.

Sve je započeo Lorenzo Baldassarri sa svojim novim Pons HP40 timom na Kalexu, za dve desetinke ostavio je iza sebe jednog od najvećih favorita za osvajanje titule, Portugalca Miguel Oliveiru i debitanta Romano Fenatija.

Još jedan kandidat za titulu Alex Marquez, započeo je trening ubedljivo prvi, i nastavio u konstantnom ritmu da niže krugove, na kraju je završio na četvrtom mestu sa 0.352s zaostatka za vodećim Baldassarrijem. Sjajni Marcel Schrotter završio je kao peti, uz konstantne krugove tokom celog treninga, a iza njega se našao Jorge Navarro koji odaje utisak da se posle proslogodišnje sezone upoznavanja sa Moto2 motociklom, zaista snašao da će iz trke u trku biti sve bolji.

Pecco Bagnaia, budući MotoGP vozač, tokom treninga je napredovao iz kruga u krug sto ga je dovelo na kraju do sedmog mesta, uz njega Pasini, Gardner i Binder činili su prvih deset vozača na kraju prvog treninga.

Trenutni Moto3 šampion, Joan Mir, debitant ove kategorije, nastavio je upoznavanje sa motociklom i završio na osamnaestom mestu, što nikako nije loše, jer je zaostajao samo jednu sekundu za prvoplasiranim.

– Drugi trening vožen je pod upaljenim reflektorima. Kao u Moto3 klasi, situacija na stazi je bila mnogo bolja, i od 32 vozača, 30 je unapredilo svoje vreme.

Glavni rivali za titulu su značajno popravili svoja vremena. Alex Marquez već na početku krenuo je silovito, i unapredio svoje vreme za sekundu u odnosu sa prvog treninga, što ga je postavilo na prvo mesto na kraju današnjeg dana.  Pecco Bagnaia je nastavio u svom ritmu, iz kruga u krug popravljao vreme i u poslednjoj trećini treninga stigao do samo 53 hiljaditinke za vodećim Marquezom. Da situacija bude interesantnija pobrinuo se Sam Lowes, povratnik u Moto2, koji je završio trening između njih dvojice, na drugoj poziciji sa samo 38 hiljaditinki zaostatka.

Marcel Schrotter ustalio se na četvrtom mestu, odmah iza njega našao se Baldassarri, prvoplasirani sa prvog treninga i Miguel Oliveira sa skoro dve desetinke zaostatka za Marquezom.

Na sedmom mestu našao se odlični Isaac Vinales, koji je na prvom treningu bio na dalekom dvadeset drugom mestu. Luca Marini, u svom novom timu SKY VR46, našao se na osmoj poziciji, slede ga Binder i Fenati na desetoj poziciji.

Sutra je na programu treći trening od 11:35, a kvalifikacije nas očekuju od 15:40 po našem vremenu.

Video