Kružne trke Moto trke

Moto trka u Vršcu

AMK “Dijamant” iz Aranđelovca  31.05.2015. sa početkom u  12 h organizuje medjunarodnu moto trku “Nagrada Vršca 2015” na stazi Pilotske akademije u Vršcu.

Očekuje se učešće oko 120 takmičara iz Srbije i desetak zemalja u okruženju.  Trka se boduje za Otvoreni šampioant Srbije u svim disciplinama Road Racing – brzinskog motociklizma (125 cm3,  Formula 600 cm3, Formila 1000 cm3, 600 cm3  Super sport i 1000 cm3 Superstock), kao  i za šampionat Istočne Evrope (Balkana) i Otvoreni šampionat Srbije u Moto Klasik takmičenju – trke starovremenskih motocikala (sve tri divizije).

Poučeni iskustvom iz prethodnih godina očekujemo prisustvo oko 5.000 gledalaca. Nacionalna televizija RTS je potvrdila dolazak na ovo takmičenje, gde će napraviti ekskluzivnu polučasovnu reportažu.

 

Kule Perišić obratio se čitaocima portala TRKE.rs

Dragi moji  prijatelji ljubitelji motociklizma,

Pozivam Vas da 31. maja 2015. godine dođete na stazu Pilotske akademije u Vršcu i da uživate u vrhunskoj  predstavi  vozača na dva točka.

Vrlo sam nesrećan zbog činjenice da neću moći da učestvujem na ovom takmičenju, jer sam imao vrlo težek pad na trci u Grčkoj 19. aprila i tom prilikom zadobio veoma teške povrede (prelom dva vratna pršljena, dva leđna pršljena, prelome leve šake, desne ključne kosti i jednog rebra).

Koliko sam nesrećan zbog neučestvovanja na ovoj trci, ipak sam daleko srećniji zbog činjenice jer  su mi zvanično na Ortopedksoj klinici na Banjici rekli i postavili dijagnozu (citiram “Samo te je mikton delio od oduzimanja gornjih I donjih ekstremiteta.” ) . Šta reći na kraju…

Bio sam u vrhunskoj formi  i prikazao odličnu vožnju u Grčkoj, ali jedan nesmotren trenutak je doprineo da sam sada zaokružio 52 preloma  u dvadeset  različitih kalendarskih sezona.

Hvala vam svima koji ste proteklih decenija bili uz mene. Ostaje mi da se nadam da ću se oporaviti do kraja gorine i da ću se tokom zime pripremiti za oproštajne trke u 2016. godini – Trka Svetskog Endurance šampionata “24h BOL  D’ OR” u Francuskoj i za oproštajnu trku u „mom gradu“ Vršcu.

Par činjenica o AMK „Dijamant“:

  • AMK” DIJAMANT” Je 6 puta bio ekipni šampion Jugoslavije i Srbije (1996,2003,2004,2008,2009 i 2010. GODINE);
  • AMK “DIJAMANT” je do sada organizovao 26 trka za Šampionat Istočne Evrope (Balkana), Jugoslavije i Srbije
  • Kule Perišić je nosilac 11 šampionskih titula Istočne Evrope, Jugoslavije i Srbije, a sedam puta je bio i najuspešniji sportista opštine Aranđelovac
  • AMK “DIJAMANT” je iznedrio najveće talente i vrhunske vozače u poslednjih 20 godina (Radivoje Đurić – Fanđo, Živković Miroslav, Nanad Petrović Šone, Željko Staničić, Đorđe Jovanović, Zvonko i Nenad Perišić i još pedesetak drugih takmičara).
  • Ove godine novi Kuletov učenik, Predrag Isidorović iz Barajeva, posle dve trke vodi u generalnom plasmanu Istočnoevropskog šampionata u klasi 600 Formula.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video