Kružne trke Moto Classic Moto trke

Moto trka na Ponikvama

Treća trka otvorenog šampionata Srbije u road race i moto klasik disciplinama voziće se na vojnom aerodromu Ponikve kraj Užica narednog vikenda, 25. i 26. jula.

Nakon što su odvožene trke u Vršcu i Kraljevu, najbrži motociklisti idu na Ponikve. Ova staza uvedena je u kalendar 2015. godine, kada je voženo čak tri trke, ali zbog konfiguracije i položaja staze, odlučeno je da će ona ove godine samo jednom biti domaćin.

Pored profesionalaca, na stazu će moći da izađu i amateri, i to u petak 24. jula, kada će na stazi biti organizovan slobodan trening.

Kao i uvek, u subotu će se voziti kvalifikacije, dok je nedelja rezervisana za trke. Kvalifikacije počinju od 10 i trajaće sve do 17 časova. U nedelju će se između 9 i 11 časova voziti warm up, dok je start prve trke zakazan za podne.

Plakata

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video