Motegi u brojkama

Narednog vikenda, 10. i 11. oktobra, voziće se trka u Japanu, na popularnoj stazi Motegi. Staza je duga 4.8 kilometara, ima 6 krivina u levo i 8 krivina u desno.

100 – Ovaj broj slaviće Hector Barbera, s obzirom na to da će start na trci u Japanu biti njegov stoti u klasi.

84 – U Moto3 kategoriji, Honda u šampionatu konstruktora ima prednost nad drugoplasiranim za 84 boda. Ukoliko na trci pobedi neki od njihovih vozača, Honda će obezbediti šampionsku titulu, prvu još od 2001. godine.

62 – Yamaha se u MotoGP kategoriji nalazi na prvom mestu sa 62 boda razlike u odnosu na Hondu i ukoliko osvoje još 13 poena, osiguraće titulu šampiona.

50 – Marc Marquez će u Japanu startovati pedeseti put u najjačoj kategoriji, do sada ima 23 pobede i 37 puta je trku završavao na podijumu. Rossi je do svoje pedesete trke imao 25 pobeda i 40 puta se popeo na podijum.

16 – Jorge Navarro trku u Aragonu završio je na podijumu po prvi put. On je šesnaesti različiti vozač koji je pobedio u Moto3 klasi ove godine. Najveći broj različitih vozača koji su pobedili u ovoj kategoriji u jednoj godini je 17, 1979. godine.

10 – Pobeda Lorenza u Aragonu je deseta za Yamahu ove godine. Sada im je potrebna još jedna kako bi se izjednačili sa 2010. i 2005. godinom, u kojima su ostvarili najviše pobeda.

3 – Samo 3 vozača su ostvarila bodove u svim trkama od početka sezone u MotoGP kategoriji – Valentino Rossi, Andrea Iannone i Bradley Smith.

2 – Motegi je jedna od 2 staze na kojoj Marc Marquez nije ostvario pobedu.

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video