Moramo da ostanemo fokusirani – Rossi

Valentino Rossi je u pratnji svog Movistar Yamaha MotoGP tima stigao u Australiju, gde će tokom naredna tri dana raditi na testiranjima motocikla za narednu godinu.

Nakon odličnih rezultata koje su postigli na Sepangu, Yamahini vozači dolaze na Phillip Island spremni da nastave svoja testiranja punim tempom. Danas, dana nakon svog 37. rođendana, Valentino Rossi će izaći na stazu zajedno sa svojom Yamahom M1.

Rossi za ova tri dana ima u planu da smanji razliku u odnosu na Lorenza. Podsećanja radi, Rossi je u Maleziji završio ukupno četvrti, odnosno drugi, odmah iza Lorenza, kada se sa liste uklone vozači sa mekim pneumaticima. Yamaha će u Australiji testirati dva modela svog motocikla, nakon čega će odabrati jedan s kojim će nastupati tokom 2016. godine.

„Nakon nekoliko dana odmora koje sam proveo van kuće, spreman sam za drugi test. Veoma sam zadovoljan što je testiranje ovog puta u Australiji. Temperature će biti visoke, tako da ćemo prikupiti nove informacije vezane za elektroniku i pneumatike. “ kaže Doktor. „Test u Maleziji je bio dobar po Yamahu. Radićemo na poboljšanjima, ali generalno sam zadovoljan. Yamaha je tokom zime vredno radila i učinili su pravi posao. Moramo da ostanemo fokusirani. Naši rivali su takođe vredno radili i već u Australiji sve može da se preokrene. „

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video