Auto trke Rally

Monza – Rossi prvi nakon drugog dana

Nakon što je prvi dan Monza Rally Showapripao Thierryu Neuvilleu, drugi dan bio je naklonjen Doktoru. Nakon pet etapa koliko ih je voženo u subotu, Rossi je uspeo da napravi prednost od čak 33 sekunde.

Prvi specijal pripao je Neuvilleu u Hyundaiu i20 koji je bio 2,4 sekunde brži od Rossija. Cairoli je u svom Citroenu pokazao da je odličan vozač i uz svega 4,3 sekunde za vodećim, odnosno 1,9 za Rossijem završava specijal na trećoj poziciji. Liuzzi i Perico našli su se na pozicijama četiri i pet.

SAB_Colnago005

Tokom drugog specijala dolazi do preokreta u korist Valentina Rossija koji u Ford Fijesti specijal završava uz 12,5 sekundi prednosti nad braćom Brivio koji su se našli na drugom mestu. Cairoli je uz 15,2 sekunde zaostatka za Rossijem specijal završio kao trećeplasirani. Liuzzi i Bosca su zauzeli pozicije četiri i pet. Rossijev prijatelj Alessio Salucci Uccio specijal je završio na osmom, dok je Nuville bio tek deseti.

SAB_Colnago014

Treći specijal dana i ujedno peti na celom Monza Rally Showu ponovo je pripao Neuvilleu i Hyundaiu. Tony Cairoli, poznati motokros vozač završio je 1,4 sekunde iza Neuvillea, dok je Rossi bio svega 0,1 sekundu sporiji od njega.

Koliko je bitna svaka etapa jasno se vidi kroz primer Thierrya Neuvillea. Iako je osvojio više specijala do ovog trenutka, prethodni je bilo poguban po njega i njegov plasman. Na kraju petog specijala Rossi se nalazio na prvoj poziciji sa 23,9 sekundi prednosti nad Cairolijem i čak 33,3 nad Neuvilleom.

SAB_Colnago009

Rossi i Cairoli još jednom pokazuju da nisu slučajno na ovom događaju i šesti specijal završavaju na prva dva mesta uz 1,3 sekunde međusobne razlike. Alessandro Bosca završio je na trećoj poziciji, dok su braća Brivio bili četvrti. Da mu se šanse za osvajanje Monza Rally Show-a polako gube uvideo je i Neuville nakon ovog specijala koji je završio na petom mestu uz višde od devet sekundi zaostatka.

SAB_Colnago006

Tokom poslednjeg, sedmog specijala ponovo se „budi“ Neuville i završava ga na poziciji broj jedan uz 2,6 sekunde prednosti nad Rossijem. Alessandro Perico osvojio je još jedno treće mesto uz 3,6 sekundi zaostatka. Cairoli je ovog puta bio četvrti, a Piero Longhi peti.

SAB_Colnago011

Poslednje dve etape voze se danas, o čemu ćemo pisati kasnije.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video