Auto trke WTCC

Monteiro trijumfovao na prvoj WTCC trci pod reflektorima

Trećom pobedom u ovoj godini Tiagu Monteiru je ovo najuspešnija WTCC sezona. On je već u trećem krugu pretekao Norberta Michelisza koji je startovao sa pol-pozicije.

Trku 2 u Tajlandu nisu startovali Valente, Lapjer, Koronel i Katsburg, zbog oštećenja iz trke 1 koja nisu stigli da poprave.

Start je bio u sumrak, pa se ubrzo vozilo pod veštačkim osvetljenjem. Međutim, nije sve išlo kako je bilo zamišljeno, pa je zbog tog istog mraka trka skraćena za dva kruga.

Posle Monteirovog preticanja, Michelisz je obavešten da je kažnjen prolaskom kroz boks jer je prekršio pravilo park fermea.

U prvoj krivini Benani je pogrešio i upropastio trku Yvanu Mulleru, ali i sam pao na začelje kolone.

Tarquini je bio raspoložen za trkanje, a prva žrtva bio je Rob Huff za sedmo mesto, koji je ponovo sa začelja kolone uspeo da stigne do sedme pozicije. Loeb je dobio Chiltona, a Britanac je narednih nekoliko krugova zadržavao Maa, Tarquinija i Lopeza.

Lopez se činio prilično opuštenim, ali je ipak u dve krivine prikazao zašto je dvostruki svestki šampion pretekavši Chiltona i Tarquinija.

Domači vozač uspeo je da pretekne Demustijea i osvojio još jedan bod na svom debiju.

Da trka nije bila prekinuta, Loeb bi sigurno imao šansu da se bori za pobedu, ali je uprkos tome uspeo da se primakne Mulleru za drugo mesto u šampionatu.

Benani je uspeo da smanji zaostatak za Micheliszom u poretku za Yokohama trofej na samo sedam poena, a Mađara je i u generalnom plasmanu pretekao Monteiro.

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video