Monster novi sponzor KRT-a

Zvanični Kawasaki Racing Team WSB dodaće Monster na svoju listu sponzora za 2015. u potezu koji se generalno može smatrati pozitivnom inicijativom za celu Superbike seriju.

Novim ugovorom Monsterov logo naćiće sa na bočnim stranama Ninja ZX-10R, Toma Sykesa i Jonathana Rea, počevši od predstojećih zimskih testova pa nadalje.

Monster je dugo vremena sponzor nekih Kawasakijevih off road aktivnosti, što čini njihov ulazak u WSB sasvim logičnim, posebno sada kada KRT ima ne jednog nego dva potencijalan osvajača šampionata u sovjim redovima.

Steve Guttridge, Kawasaki Europe Race menadžer, obrazložio je novi dogovor sa Kawasakijeve tačke gledišta: „U globalnom smislu, mi kao Kawasaki doživljavamo veoma uzbudljiva vremena sa neviđenim rezultatima u svim našim trkačkim kategorijama u poslednjih nekoliko godina.“

„Monster Energy je podržao naše Motocross i Supercross programe i uz njihovu snažnu podršku, uspesi oba brenda su porasli.“

Tommy Hayden, Monster Energy Roadracing menadžer, izneo je razloge zbog kojih je Monster odlučio da se priključi Kawasakiju u WSB.

“Monster Energy je doživeo veliki uspeh na najvišem nivou moto trka i sada sa uzbudljivim dodavanjem Kawasaki Racing Team u naš globalni trkački projekat gledmo da uspemo u najprestižnijoj seriji serijski baziranih motocikala na svetu, World Superbikeu.“

KRT tim će testirati sledeće nedelje u Španiji, tokom dva dana na Motorland Aragon između 19. i 20. januara.

Foto: houseofjapan.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video