Auto trke Virtuelne trke

Monaco debitovao u Balkan Sim Racingu

U nedelju 24.1.2016. vožena je sedma runda BSR šampionata na kružnim stazama. Mesto radnje bile su najpoznatije ulice u svetu automobilizma – ulice Monaka. Izuzetno zahtevna i klizava staza predstavljala je prevelik zalogaj za pojedine vozače pa su odlučili da ovu trku preskoče.

U Q1 nije bilo iznenađenja. Milošević, Vukasović, Alimpić, Lambaša i Banićević su prošli u Q2. Banićević je vozio sjajno iako su mu to bili prvi krugovi na ovoj stazi. Vukasović napreduje iz trke u trku, a poseban motiv su mu dve vezane pobede ove sezone. Najbolji vozač mimo spomenute petorice bio je predstavnik iz BiH Rijad Begić. Kvalifikacije je završio na šestom mestu. Njegov kolega, Emir Hadžić, imao je velike probleme sa podešavanjem automobila pa se njegov trkački vikend pretvorio u noćnu moru. Iza Begića, zaustavio se Miloš Dragojlović u svojoj Nissan Primeri.

GRAB_018

U Q2 vođena je borba za pole position. Pobedu je odneo fenomenalni Podgoričanin Mladen Milošević koji se još više približio matematičkom osvajanju titule. Pomalo neočekivano, Alimpić je završio drugi. Vukasović, koji je bio glavni favorit za drugu poziciju, napravio je malu grešku u brzom krugu i to ga je smestilo na treću poziciju. Manjak treninga je ipak bio primetan pa je Banićevićev maksimum bilo četvrto mesto. Petu poziciju je zauzeo Davor Lambaša.

GRAB_017

Pobednik prve trke bio je Mladen Milošević i došao na korak od osvajanja titule. Njegov kolega, Vukasović nije imao mnogo sreće. Zbog probušene gume morao je da ide u boks, a sve to ga je koštalo oko minute zaostatka za prvoplasiranim. Vukasović se ipak uspeo probiti u Top 10. Trku je završio na devetom mestu. Iza njega, nakon svih tehničkih problema i nedaća, Rijad Begić je dovezao Hondu do desete pozicije u prvoj trci i prve startne pozicije u drugoj trci. Sjajan rezultat je postigao Miloš Dragojlović koji je sa sedmog stigao na četvrto mesto.

GRAB_014

U drugoj trci sve je bilo otvoreno. Dva dobra prijatelja, dva ljuta rivala u prvom startnom redu. Begić prvi, a Vukasović drugi. Vukasović je silno želeo da povede od prvog kruga i krenuo je sjajno, međutim Begić je spremio pravi odgovor i krenuo je još bolje. Begić je poveo trku, a onda su počela nadmetanja i neverovatni prolasci krivina kakvi se ne viđaju ni na trkama Formule 1, a o touring trkama je suvišno pričati. Vukasović je poveo, a onda su se Begiću vratili problemi iz prve trke. Pao je na začelje, a njegov timski kolega je upisao prve bodove ove sezone. Sigurnom i odmerenom vožnjom, Emir Hadžić je dovezao svoj Peugeot do osme pozicije. Banićević je iskoristio Vukasovićev pad koncentracije i preuzeo čelnu poziciju koju je zadržao do kraja. Milošević je imao težak udes već u prvom krugu trke. Njegova Honda nije mogla nastaviti trku pa je morao da odustane prvi put ove sezone.

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video