Auto trke Formula 1

Mogući protesti timova oko novog dizajna vešanja?

Izgleda da postoji sve više kontraverzi oko sistema novog vešanja. Pre nekoliko nedelja Ferrari je pismenim putem upitao FIA-u oko legalnosti sistema za vešanje koji se nalazio na bolidima Mercedesa i Red Bulla, koji su na neki način simulirali FIRC sistem, a koji više nije legalan.

Nemački magazin Auto Motor und Sport navodi da su u četvrtak svi šefovi timova imali sasatanak, a da je glavna tema bila upravo ovaj problem.

“Zbog ovih nejasnoća, ostali timovi žele da prekinu dosadašnji razvoj svojih sistema.” kazao je novinar Michael Schmidt.

Kako navodi španska Marca, na ovom sastanku Mercedes i Red Bull dobili su zeleno svetlo za nastavak razvijanja svog projekta za vešanje od strane vladajućeg tela.

“Sada inženjeri žele odgovor od FIA-e na koji način je sada šasija legalna. To bi moglo da dovede do protesta ostalih timova već na prvoj trci u Melburnu.” dodao je reporter Auto Motor und Sporta.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video