Auto trke WRC

Moguć povratak Kine u WRC reli

1999 World Rally Championship. Chinese Rally, China. 17-19 September 1999. Didier Auriol/Denis Giraudet (Toyota Corolla WRC), 1st position. World Copyright: LAT Photographic Ref: 35mm transparency 99RALLY11

Kineske nade u povratak WRC šampionata mogu se obistiniti već ovog meseca. I FIA i WRC promoteri žele da vide Kinu u kalendaru za 2016. godinu. Predstojeća trka domaćeg šampionata u Kini biće ispraćena od strane predstavnika FIA.

Jedan od WRC promotera, Oliver Ciesla, izjavio je da će ovo biti jedan od događaja koji će pratiti i posmatrati, kako bi se uverili da Kina ima kvalitete koji su potrebni za jednu WRC trku. On dodaje da će na osnovu trke koja se vozi ovog meseca u okolini Pekinga moći da se stvori jasna slika o Kini kao domaćinu.

WRC menadžer Michele Mouton jasno je kazao da se status Kine mora znati što pre, jer se kalendar formira već u septembru, a zasedanje Svetskog moto sport saveta, na kome će se odlučivati o dodavanju nove staze u kalendar zakazano je za 30. septembar u Parizu.

Kina se pojavila u WRC kalendaru 1999. godine kada je trku dobio Didier Auriol u Toyoti.

izvor: autosport.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video