Auto trke Kružne trke

Mladen Lalušić i Uroš Brkić testirali u Slovačkoj

Srpska posada Mladen Lalušić i Uroš Brkić koji će ove godine braniti boje naše zemlje u inostranim takmičenjima, juče su obavili prvo testiranje za Lein Racing Team na čuvenoj stazi Slovakia Ring u Slovačkoj.

„Današnji test je za mene protekao odlično, svakim sledećim izlaskom na stazu bitno sam spuštao vremena po krugu. Za mene ovaj test ima dvostruki značaj jer sam ujedno sa mojim timom testirao za Seat Leon EuroCup kao i za Endurance CEZ šampionat koji ću ove godine voziti na ovoj stazi. Nakon ovog testa putujemo na sledeće testiranje u Barselonu. Nadam se da ću i tamo uspeti da dam svoj maksimum kao i danas.“ – poručio je Lalušić.

clio_brkic1

Ni Brkić nije krio oduševljenje posle svog prvog testa:

„Kada sam izašao jutros prvi put na stazu trebalo mi je neko vreme da se upoznam sa novim autom koji je za mene potpuno nepoznat, jer se razlikuje u vožnji od svakog automobila sa kojim sam do sada imao prilike da se susretnem. Da izazov bude veći, prvi put sam imao priliku i da testiram na ovoj stazi koja je izuzetno brza i tehnički zahtevna. Nakon prvog testa mogu da kažem da je osećaj u automobilu fenomenalan i da očekujem pravo trkanje ove sezone u okviru Clio kupa koji ću voziti, kao i u okviru Endurance šampionata, gde ćemo se i Mladen i ja potruditi da boje srpske zastave zasijaju u najboljem svetlu. Sa nestrpljenjem očekujem dalje aktivnosti kojima ćemo se baviti u bliskoj buducnosti i želim da se zahvalim svim ljudima koji učestvuju u ovom ambicioznom projektu.“ – izjavio je posle testiranja Uroš Brkić.

clio_brkic

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video