Mimma zatvorila polusezonu

Završeno je prvih šest trkačkih dana sedme i najveće SOR sezone u istoriji. Za sada, prvih devet trkača na tabeli A lige imaju šansu da budu šampioni

Svi u SOR-u znaju da su deo nečeg što je nesvakidašnje za vreme i prostor u kome postoji. O tome ne treba pisati već to treba doživeti svake trkačke subote na Adi Huji. Međutim, niko od nas nije mogao da očekuje da će sedma sezona biti ovako istorijska: prosečan broj takmičara na prvih šest trkačkih dana ove godine je veći od 44; zahvaljujući Ani, Gošiću i Đapi, SOR je bio u Parizu i takmičio se sa 280 najboljih karting vozača iz 22 zemlje; Naftna industrija Srbije je prepoznala dobru energiju u SOR-u i odobrila nam projekat za pokretanje Srednjoškolske karting lige; Club ФrkaTrka radi punom parom… To su samo najkrupnije stvari. Na redu je kratka pauza, a onda nastavljamo gde smo stali u subotu 27. juna.

A kako je prošao poslednji trkački dan u prvom delu sezone?

Svoje prvo zlato u A ligi osvojila je Milena Mimma Petrović, srebro je uzeo Nenad Đapa, a bronzu ponovo Ivan Gošić. U dve trke od po 14 krugova, Mimma je sa prvim i drugim mestom sakupila 41 poena. Aktuelno vodeća na tabeli generalnog plasmana, Ana Petrović, nije dobro prošla na žrebu i uzela je samo 12 poena. To je iskoristio Đapa i sada je na samo tri poena iza nje. U stopu ih prate Gošić, Mimma, Dragan Jovanović, Nikola Simić… Razlika između vodeće i devetoplasiranog Branislava Jakića je samo 40 poena.

U Timskom šampionatu vodi Petrović racing (Ana  P./Milena P.) ispred Sky racing (Đapa/Erman) i JR kart RT (Jovanović/Radovanović).

U B ligi su vožene tri trke od osam, 10 i 14 krugova. Zlato je osvojio Niyk Why sa tri pobede (i kaznom za prekršaj gušenja), srebro – Srećko Novaković sa istim brojem kao i bronzani Zoran Ćalić. Na tabeli generalnog plasmana vodi Ćalić sa 23 poena ispred Novakovića. Treći je Goran Teofilović, a četvrti Milan Đurić.

Do kraja sedme sezone ostaju još četiri trkačka, a prvi naredni će se održati 12. septembra. Do tada, pratite nas na društvenim mrežama i našem sajtu. Spremamo dosta iznenađenja.

  1. R.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video