Auto trke Kružne trke

Milošev „pakleni“ septembar

Srpski automobilista Miloš Pavlović, iako je imao podužu pauzu u kalendaru takmičenja u Lamborghini Super Trofeo Evropa šampionatu, bio je prilično zauzet tokom prve polovine septembra, pred veoma važan trkački vikend na Nirburgringu, koji počinje danas slobodnim treninzima.

Posle dvostruke pobede u Belgiji, Miloš je posle kraćeg odmora i relaksacije imao brojne, ali veoma interesantne obaveze; dve su vezane za upoznavanje i vožnje sa „automobilima iz snova“ mnogih – kao deo „Bonaldi motorsport“ ekipe, imao je priliku da se lično uveri u kvalitete novog moćnog „bika“ iz Sant’Agate Bolonjeze, „hurakana LP 610-4“, a ubrzo zatim, kao član Poršeovog trening tima, seo je za upravljač ništa manje atraktivnog modela „911 GT3“. U međuvremenu, dobio je poziv i da kao VIP gost prisustvuje trci u svom „komšiluku“, na čuvenoj Velikoj nagradi Italije, gde se družio sa svojim nekadašnjim rivalima iz nižih kategorija, pre svih sa velikim prijateljem, Venecuelancem Pastorom Maldonadom, vozačem Lotusa. U prenatrpanom rasporedu, Pavlović je pronašao vremena da „skokne“ i do Beograda, gde je kao član žirija prisustvovao dvodnevnom testiranju automobila u izboru za „Zlatni auto“ magazina „Auto Bild“…

Od sredine ove nedelje, međutim, srpski automobilista je već u Nemačkoj, gde obavlja poslednje pripreme pred dve trke Lamborghini Super trofeja, u pretposlednjem trkačkom vikendu sezone, koji će biti održan na stazi Nurburgring. Dve trke koje će se voziti u subotu i nedelju su veoma važne za Miloša i njegovog timskog kolegu Edoarda Piskopa u njihovom pohodu na šampionsku titulu. Zajedno sa njihovim timom „Bonaldi Motorsport“ oni će pokušati da povećaju vođstvo u generalnom plasmanu.

Program takmičenja:
Petak 19. septembar:
09.55 – 10.55 Slobodne probe 1
13.00 – 14.00 Slobodne probe 2
16.05 – 16.45 Kvalifikacije
Subota 20. septembar:
14.50 – 15.40 Prva trka

Nedelja 21. septembar:
09.30 – 10.20 Druga trka

Obe trke biće prenošene uživo putem “live streaming” preko sledećeg linka: http://squadracorse.lamborghini.com/en/live/

Video