Miller želi da nadmaši Rinsa i Marqueza

Na svom domaćem terenu, ovog vikenda na Gran Premio Movistar de Aragon, Alex Rins i Alex Marquez pokušaće da nastave sa pritiskom na Jack Miller koji se nalazi na prvoj poziciji u Moto3 šampionatu.

Pet trka je preostalo u sezoni 2014, a Australijanac  Miller. vozač Red Bull KTM Ajo tima koji je trenutno vodeći u šampionatu, do sada je ostvario četiri pobede.

Miller nije pobedio u trci još od German Grand Prix u julu, ali se popeo na podium u sedam od trinaest trka, i nastavlja da vodi u šampionatu sa devet bodova prednosti.

Vozač  Estrella Galicia 0,0  Marquez završio je kao drugi iza svog timskog kolege Rins, u poslednje dve trke.

Lokalni vozač u Aragonu, Alex Rins zahvaljujući uzastopnim pobedama u Silverstonu i Misanu nalazi se na dvadeset bodova zaostatka u odnosu na Millera.

Rins cilja i na treću uzastopnu pobedu u Aragonu, a ukoliko ovo postigne, postaće tek treći vozač (posle Maverick Viñales i Luis Salom) kome je to pošlo za rukom u Moto3 kategoriji od njenog starta 2012. godine.

Nakon odluka o prelasku u MotoGP i Moto2  Miller, Rins i Marquez odlučili su se na žestoku borbu u preostalih pet trka.

U međuvremenu Efren Vazquez (SaxoPrint-RTG), Romano Fenati (SKY Racing Team VR46) i Alexis Masbou (Ongetta-Rivacold)  teoretski još uvek imaju šansu da osvoje šampionsku krunu, ali se nalaze u velikom deficitu s poenimaa da bi promenili tenutnu situaciju u šampionatu.

U vrhu šampionata konstruktora, KTM i Honda imaju po 278 bodova. Austrijski proizvođač KTM korača ka svojoj tećoj uzastopnoj kruni i 100% uspehu u Moto3,  dok Japanska marka pokušava da se domogne svoje prve titule u kategoriji konstruktora, nakon četiri uzastopne titule u kategoriji 125cc u pediodu od 1998-2001.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video