Miller spreman za MotoGP debi

Novajlija od koga se definitivno najviše očekuje je australijski vozač Jack Miller koji je prešao iz Moto3 u MotoGP po završetku sezone koju je završio kao drugoplasirani iza Alexa Marqueza, nakon prošlogodišnje borbe za Moto3 titulu. Njegova nagrada za osvajanje šest trka prošle godine, uključujući i trke u Kataru, bila je vožnja za LCR-Honda ekipu i pošto je završio program zimskog testiranja njega sledeće nedelje u Kataru očekuje debi u kraljevskoj.

Govoreći o izazovima vožnje MotoGP mašine na Losail stazi, Miller je rekao:

„Vožnja GP motocikla ovde je fenomenalna! Vožnja na stazi teče glatko i ovde se osećam bolje nego na Sepangu. Na Sepangu smo zaista imali problema na izlasku iz sporih krivina ali ovde zaista sve protiče glatko i ovo je staza sa brzim krivinama i čini mi se da nam to odgovara.“

Nakon što je vozio motocikl uz minimalnu pomoć elektronike u ranim zimskim testiranjima, Miller je postepeno sve više i više učio o elektronici sa njegovim šefom tima Cristianom Gabarrinijem, postepeno dodavajući sve više elektronike na motocikl.

„Mnogo radimo na podešavanju elektronike. Mi sada u principu koristimo ceo sistem i ja sada učim kako da ga koristim. Nisu me opterećivali sa mnogo stvari odjednom jer bi mi glava eksplodirala! Radimo pojedinačno na svakoj oblasti tako da jasno mogu da razumem šta koja elektronika radi. Kao što sam i rekao ovo je zabavna staza jer ovde nema mnogo prijanjanja i motocikl mnogo proklizava ali izgleda da to nama odgovara.“

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video