Moto trke MotoGP

Miller se oporavlja nakon operacije ključne kosti

CWM LCR Honda vozač, Jack Miller, prvu povredu je zaradio u 2012.godini, ali od prvog incidenta pretrpeo je nova oštećenja u dva navrata. U utorak popodne doktor Xavier Mir je uradio operaciju u univerzitetskoj Quiron Dexeus bolnici u Barseloni.

“Mi smo uklonili metalnu ploču koju je imao na prelomu ključne kosti, koja se nalazila na tom mestu tačno godinu dana,” Dr.Mir je objasnio za motogp.com. “Prelom je bio podvrgnut komplikacijama, jer su takođe povređeni neki ligamenti. Sada smo uklonili ploču i rekonstruisali te ligamente.”

“Osećam se skoro kao da sam u domu iz kuće!”, Miller se našalio tokom intervjua iz svog bolničkog kreveta.”Definitvno se osećam malo lakše na desnoj strani. Dr. Mir je izvadio sedam šrafova i dve ploče.”

“Prvo sam polomio rame u Moto3 u 2012.godini. Posle sam ga opet slomio u Indianapolisu prošle godine, ali sam završio ostatak sezone. Zato što se nije potpuno zacelilo, ploča se savila. Nakon toga sam pao u Jerezu tokom testiranja na kraju prošle godine i iskočila mi je ploča i pocepala mi se kost na dva dela, kao komad drveta.

“Prošle godine, imao sam veliku operaciju kako bih to sastavio;u suštini, oni su stavili dva šrafa sa obe strane kosti kako bi je spojili. Ove godine, zato što šrafovi nisu bili baš fiksirani u kost, nisu ni stajali čvrsto, pa pred kraj ove sezone, to je počelo da labavi i imao sam strašan otok na vrhu ramena.

“Dobro je vratiti se, sa svih 100%. Uzeću par dana odmora, kako bih pustio ožiljak da zaraste, i posle ćemo se vratiti na zemlju za 2015.”

Dr. Mir veruje da će se australijski vozač – koji naredne godine pravi presudni korak prelazeći iz Moto3 klase u MotoGP – vratiti u akciju u vremenu od dve nedelje:

On me je već pitao kada će biti u stanju da počne sa motocross treniranjem (smeh)! Stvar koja mora da se uzme u obzir je ožiljak, ali ja verujem da će za nekoliko nedelja moći da se vrati motocrossu opet.”

Ceo intervju sa Jackom Millerom, u kojem on deli najnovije vesti o njegovom MotoGP testu u Maleziji, je dostupan na sajtu motogp.com.

Video