Miller: Motocikl je neverovatan!

Jack Miller je odbacio bilo kakvu sugestiju na koju je naišao prelazeći iz Moto3 klase na znatno bržu MotoGP mehanizaciju, kako je dobio šansu da iskoristi pun potencijal svoje CWM LCR Honde RC213V-RS u Sepangu.

Milleru su odobreni dodatni dani testiranja na MotoGP motociklu zbog svog statusa novajlije. Drugoplasirani Moto3 2014 vozač, Jack Miller je debitovao na mašini tokom post-sezonskog testa u Valensiji, ali mu je takođe data prilika da vozi motocikl u Sepangu nakon što je zabrana posle zimskih testiranja stupila na snagu.

Sa dugačkim pravcima i sveobuhvatnim krivinama, Miller kaže da se Sepang suštinski razlikuje od Valensije, i iako je dobio samo 39 krugova tokom dana, bio je pun hvale za motocikl i oduševljen što je dobio šansu da ga vozi sa punim potencijalom.

„ Dobili smo priliku da proučimo još jednu stazu na novom motociklu, i potpuno je drugačiji stil ovde u odnosu na Valensiju. Bio je težak dan, jer je motocikl klizio i vrteo se dosta, s tim što nije bilo mnogo motocikala na stazi.

„Na kraju dana, počeo sam stvarno da uživam. Učim sve više i više kako da prilagodim svoj stil vožnje CWM LCR Hondi, i kako da ga podesim što bolje.

„Motocikl je i dalje neverovatan, ja sam stvarno srećan njegovom snagom, i to što sam mogao da vozim ovde u Maleziji i iskoristim sav potencijal je odlično. Sutra ćemo nastaviti da radimo na mom stilu vožnje, pa ćemo na kraju videti gde sam.“

Video