Auto trke Brdske trke

Miljkoviću manjak sreće u Sloveniji

Prethodnog vikenda nas je u Ilirskoj Birstrici u Sloveniji predstavljao Nikola Miljković, koga je loša sreća pratila i ovog puta. Nikola je bio dobar, ali menjač nije izdržao.

Nakon višečasovnog čekanja, Nikola Miljković sa svojim timom prešao granicu kako bi učestvovao na još jednoj trci Evropskog šampionata na brdskim stazama – Ilirska Bistrica, Slovenija.

Može se reći da je staza bila nova svima. Prema uputima FIA organizacije. postavljene su nove šikane koje bi trebalo da uspore takmičare. Međutim, reorganizacija staze donela je dosta problema, posebno vozačima bolida koji su oštetili svoja vozila.

Po proceduri, u petak je održan tehnički pregled vozila, dok se u subotu vozio trening gde je naš Nikola briljirao. U njegovoj klasi učestovalo je čak tri šampiona Evrope, trenutni i prošlogodišnji Igor Stefanovski, zatim Tomislav Muhvić (2013) i Martin Jerman (2009). U takvoj konkurenciji Nikola je na subotnjem treningu osvojio jedno treće i dva druga mesta.

Prvu trku Nikola je završio kao drugi, ali pred sam cilj ekipa je imala još jedan peh, ovaj put je to bio menjač koji je otkazao. Drugu trku, možemo reći da je Nikola samo završio tako što se popeo do cilja, što nije nikako bio njegov maksimum. Ekipa i uz mnoštvo nezavidnih situacija koje ih prate i uz hroničan nedostatak finansija ne prestaje da se bori. Nestrpljivo se čeka naredna, a ujedno i poslednja trka EHCC-a Buzet, koja je jedna od najboljih trka šampionata.

foto: M. Tratinek

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video