Miljković završio sezonu 2015.

I pored mnogobrojnih problema tehničke prirode koji su neprestano pratili mladog Miljkovića, ovogodišnja sezona je završena. Uz fanatičan rad ekipe, nakon 3 dana i 3 noći neprekidnog rada menjač za trku je osposobljen i poslednjem trenutku ekipa je krenula u Hrvatsku, na čuvenu brdsku trku Buzet.

Buzet je sigurno jedna od najpopularnijih evropskih staza za brdski šampionat EHCC. Za mnoge vozače je pitanje prestiža učestvovati na takvoj trci, kao i naravno dobar rezultat. U Nikolinoj klasi su nastupala 3 šampiona Evrope: Igor Stefanovski (Makedonija), Tomislav Muhvić (Hrvatska), Martin Jerman (Češka), kao i šampion Slovenije Peter Marc.

Od prvog treninga Nikola je vodio borbu za drugo mesto sa Muhvićem, dok je Stefanovski bio prvi. Po završenim treninzima Nikola je zauzeo treću poziciju. Na prvoj trci u nedelju Stefanovski je napravio novi rekord staze, a Nikola se našao kao trećeplasirani na samo 6 stotinki od Muhvića, popravivši vreme s treninga čak za 5 sekundi. U drugoj trci je bio još bolji, međutim, 4 krivine pred kraj morao je da se zaustavi i ponovi vožnju zbog problema na stazi. Usled pregrejanih i prljavih guma Nikola nije poboljšao svoje vreme, ali je svakako u ukupnom plasmanu zauzeo ubedljivu 2. poziciju.

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video