Miljković vozi u Portugalu

Nikola Miljković, mladi takmičar Real Motorsporta iz Beograda, nakon osvojenih postolja i postavljanja rekorda u Francuskoj i Austriji, ovaj vikend provodi u Portugalu vozeći evropski brdski šampionat. Čuvena brdska trka Rampa da Falperra okupiće 233 vozača.

Sa Portugalom obično ide i sunce, međutim, već 3 dana kiša nije prestala da pada. Staza je mokra, kiša čak i kada stane, sve vreme se očekuje, te je vozačima teško doneti pravu odluku koje gume koristiti.

Nikola se u ovakvim vremenski uslovima obično fenomenalno snalazio, zbog čega je i dobio nadimak „kišni čovek“, ali sada je taktika jako važna. Kako za Portugal, tako i za narednu trku u Španiji.

Tempo racing tim ima pripremljen samo jedan set kišnih guma koje moraju da posluže za obe trke, a prema vremenskoj prognozi, one će itekako biti potrebne. Treba ostati pribran i biti brz u momentima kada je to neophodno.

Ovog vikenda Nikola vozi dva treninga i jednu trku danas i dve trke u nedelju. U klasi N 3000+ koju Nikola vozi, su ovog puta svega tri prijavljena takmičara.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video