Miljković prvi na prvoj trci u Španiji

Nikola Miljković je nastavio svoje evropsko takmičenje u Španiji, nakon prethodnog vikenda kada mu je pobeda promakla za 0,28 sekundi. Ovog vikenda, ekipa se nada dobrim vremenskim uslovima, kako bi Nikola imao na čemu da startuje. Kišne gume su potrošene u Portugaliji, za Španiju su spremni samo slikovi.

Subida Internacional al Fito je jedna od najtežih staza EHCC takmičenja, ako ne i najteža po rečima Miljkovića. Veliki broj takmičara je prijavljen, ali ni publika ne manjka. Staza je dugačka 5,32 km, a trka je prvi put održana 1970.godine

Subota je bila predviđena za dva treninga i jednu trku. Mali Nikola je u sve tri vožnje završio na prvoj poziciji na starim gumama! Konkurencija je teška. Najveći rival je Italijan OPlay, koji je brdski šampion u svojoj zemlji. Postavljao je rekorde, a i prethodne godine je zadao velike muke Igoru Stefanovskom na takmičenju u Italiji.

Ekipa srpskog takmičara je dočekana raširenih ruka, svi su oduševljeni kako jedna mlada osoba može da ostvaruje takve rezltate.  Španci pristižu u boks Miljkovića i pričaju samo Lo mejor, pero loco, što bi značilo najbolji, ali lud! Deca iz kraju su prosto fascinirana i pored stotine drugih takmičara, oni se nalaze  upravo kod Nikole-prema rečima Tamare Miljković.

U nedelju očekujemo jedan trening i dve trke. Ako bude suvo vreme, ekipa postavlja novi set guma.

Hvataj

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video