Miljković osvojio Španiju

Kada je talenat i veliki trud prisutan, sve je moguće. Nikola Miljković je i uz nedostatak neophodne opreme, uspeo da osvoji špansko brdo!

Subotnji dan je bio predviđen za 2 treninga i 1 trku, na kojima je Nikola završio na prvoj poziciji. Nedelja je počela sa trećim treningom, međutim, odlučeno je da se taj trening ne vozi jer je kiša već počela da pada, a kišne gume su potrošene u Portugaliji.

Usledile su dve trke, na drugoj trci Nikola je poveo sa malom razlikom, staza je bila vlažna i dalje,a trka vožena na starim slikovima. Treća trka je bila odlučujuća. Italijan Antonino Migliuolo nije smeo da bude brži od Nikole za 1,7 sekundi. Tenzija treće trke je rasla, Nikoli ovaj vikend nije smela da promakne pobeda kao prošli, jer bi time izgubio vođstvo na EHCC listi.

Siguran u svoju vožnju, Miljković odlazi na poslednju trku ovog vikenda, završava na drugoj poziciji, ali kako se računaju dve bolje vožnje jedan od najmlađih takmičara osvaja špansko brdo.

Ovo je još jedan neverovatan uspeh srpskog tima. Nikola ne prestaje da niže vrhunske rezultate. Vodeći je u šampionatu.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video