Miljković nakon Švajcarske, putuje u Sloveniju

Nakon serije loših dešavanja i izletanja u Slovačkoj, Nikola Miljković je uspeo da se izbori sa problemima i kući donese još jedan pehar sa Evropskog šampionata u brdskim trkama, ovaj put u Švajcarskoj.

Naš dvadesetogodišnji trkač je uprkos lošim vremenskim uslovima i sa pozajmljenim kišnim gumama uspeo da završi trku na trećoj poziciji i time osvoji veoma bitne bodove evropskog šampionata. Pretposlednja trka je predstojećeg vikenda u Sloveniji, na stazi Ilirska Bistrica.

20150818_225903

 

U subotu će se voziti dva treninga, a u nedelju dve trke, a staza koja se vozi je dugačka 5 kilometara. Nikola je trenutno četvrti na FIA listi brdskog šampionata. Čeh Martin Jerman se nalazi na trećem mestu sa samo 6 bodova prednosti, što znači da su naredne dve trke odlučujuće za našeg šampiona.

Tempo racing team kreće u sredu na put, kako bi imali barem jedan dan treninga sa kombijem, koji pored toga što je putujuća kuća i glavnom vučno sredstvo, predstavlja i Nikolino trening vozilo. Dobri rezultati su neophodni, a nadamo se najboljem.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video