Auto trke Brdske trke

Miljković najbrži u Austriji

Mladi srpski automobilista Nikola Miljković nastavlja sa uspešnim nastupima u okviru Evropskog šampionata na brdskim stazama. Posle pobede i rekorda staze u Francuskoj, Nikola je stigao do pobede u Austriji (Rechbergennen), na drugom trkačkom vikendu ove sezone i tako stavio svima do znanja da kreće u pohod na titulu prvaka Evrope.

Tokom subotnjih treninga Miljković je imao šesto vreme, vozeći na starim gumama, dok je treći trening propustio zbog loših vremenskih uslova. Već na prvoj vožnji u nedeljnoj trci ozbiljno je pripretio svojim konkurentima, pa ga tako ni kiša, a i sneg koji je iznenada krenuo da pada, nije sprečio da se domogne najvišeg mesta na podijumu.

Ne zaboravimo da je na svojoj prvoj trci u karijeri, 2011. godine, Nikola upravo po ogromnoj kiši došao do svoje prve pobede u automobilu Yugo 55, gde je tada dobio nadimak „Kišni čovek“, a taj nadimak je i ovoga puta potpuno opravdao.

Sledeća trka Šampionata Evrope na brdskim stazama vozi se u Portugalu od 6. do 8. maja.

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video