Auto trke Brdske trke

Miljković na najuzbudljivijoj trci u sezoni

Iako je evropski šampionat bio u pitanju, ni tamo nije sve išlo po pravilu. Prva trka Dobšinskog kopeca koja je trebalo da počne u 9 neprestano je odlagana zbog loših vremenskih uslova. Vozači su sedeli spremni u automobilima, čekajući kišu da prestane da pada. Cela organizacija je dosta kasnila. Postojala je mogućnost da se otkaže trka kompletno.

Međutim, odlučeno je da će se voziti samo jedna trka. Kako je znao da mu je to jedina šansa da osvoji dobru poziciju Miljković je dao sve od sebe, ali izuzetno klizavo dovelo je do toga da Nikola završi na četvrtoj poziciji. Kod cilja je došlo i do izletanja, gde je Miljković polomio felnu.

Taman kad je tim pomislio da je sve gotovo, saznaju da će druga trka biti održana,a da oni imaju manje od pola sata da srede auto. Svojski su se potrudili da osposobe mašinu. U drugoj trci na samom početku došlo je do izletanja Stanislava Krivaka iz grupe NP3-2000. Ulje je bilo prosuto po stazi. Taman toliko vremena je bilo potrebno da se staza očisti, a Tempo racing team da sredi auto.

Miljković je odvozao svoju najbolju vožnju sa pomerenim trapom i zauzeo drugo mesto na drugoj trci. Sveukupno, sa ove trke odlazi na trećoj poziciji, ali isto tako i Švajger u grupi A. Tako da nastavljaju da dele lidersku poziciju.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video