Auto trke Brdske trke

Miljković još jednom brilijantnom vožnjom osvaja prvo mesto

Nakon pet osvojenih prvih mesta evropskog brdskog šampionata i devet odvozanih trka, došla je na red i Švajcarska, staza Course de côte Saint-Ursanne, Les Rangiers.

Što je bliži kraj sezone, svaka trka je bitnija. Uz dosta muke pri dolasku na trku i zadržavanja na granicama, Tempo racing team je pristigao u Saint Ursanne.

Na subotnjim treninzima i po kišnom vremenu, Nikola osvaja dva prva i jedno drugo mesto. Kako je došla nedelja, Miljković je fantastičnom vožnjom na obe trke ostavio glavnog rivala uz prednost od jedne i po sekunde.

Vremenom od 4:34.342 Miljković osvaja i ovu trku i time ostvaruje svoju šestu pobedu u šampionatu. Sa dve trke do kraja sezone, Nikola se nalazi na poziciji lidera Evrope sa 7 bodova prednosti u odnosu na Austrijanca Švajgera.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video