Kružne trke Moto trke

Miletić najbrži na Zalužanima

Dalibor Miletić, vozač TRB ViDra racing tima, na subotnjoj trci u Banja Luci u klasi 1000 SSP osvojio je prvo mesto, dok je prva pozicija u nedelju pripala Bojanu Majkiću.

Subotnja trka vožena je u idealnim uslovima. Kiše nije bilo, te su vozači mogli da izvuku maksimum iz svojih motora. Zbog malog broja vozača, klase su spojene.

U klasi 600 SSP najbrži oba dana bio je Nenad Stojanović Cvrle, o čemu smo već pisali. Cvrle je u subotu postolje u klasi podelio sa Miroslavom Milojevićem, koga je pobedio sa 8 sekundi prednosti i Enisom Fajićem koji je završio trku na trećoj poziciji. Tokom drugog dana pozicija broj dva pripala je Manojlu Mediću, dok je Enis Fajić i ovog puta bio trećeplasirani.

Oglašavaj

U klasi 600 Hepening, najbrži je u subotu bio Tadić Vladimir, ispred Nemanje Paunovića i Anesa Hajderpašića. U nedeljnoj trci situacija je promenjena, pa je tako Hajderpašić osvojio prvo mesto, ispred Nemanje Paunovića koji je napravio grešku na startu i Ljubiše Krčmara koji je po kiši stigao do pozicije broj tri.

U klasi 1000 SSP, u subotu je trijumfovao Dalibor Miletić uz samo 0,3 sekundi prednosti u odnosu na Bojana Majkića. Željko Pavlović osvojio je poziciju tri uz zaostatak od 17 sekundi. Trka je prekinuta nakon 12 krugova, kada je Čerkez pao, a Milojević naleteo na njegov motor. Vozači su dobro, ali nisu mogli da startuju u nedelju.

Druga trka donela je iznenađenje. Dalibor Miletić po kiši pada, ali uspeva da se podigne i nastavlja trku. Za to vreme Majkić i Pavlović voze svoju trku, ali Dalibor kreće da pravi brze krugove i uz najbrže vreme trke u poslednjem krugu obilazi Pavlovića i stiže do pozicije dva, iza Bojana Majkića.

Ivan Ćosić bio je najbržii u klasi 1000 Hepening. Uz prednost od 30 sekundi pobedio je Tihomira Licinara, dok je Darko Cerkez zauzeo treću poziciju u klasi. U nedeljnoj trci situacija je bila ista, tako da su se prva trojica vratili kući sa po dva pehara.

foto: Selver Skorup

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video