Auto trke WTCC

Miler ponovo vozi: Testirao Volvo S60 u Portimau!

WTCC Qatar

Četvorostruki prvak sveta Ivan Miler postao je najnoviji u nizu potencijalnih kandidata za vozačko sedište u fabričkom Volvou za 2017, pošto je testirao “S60 WTCC” u Portimau.

Portal Motorsport.com primetio je Milera na stazi Algarve, na kojoj je bivši Sitroenov trkač seo za volan Polstarovog automobila.

Alzašanin je krajem prošle godine objavio da se povlači sa velike trkačke scene, posle treće uzastopne vicešampionske WTCC titule. Ipak, on je priznao da je moguće da će se u nekom obliku vratiti takmičenjima i najavio da će svoje planove objaviti početkom ove godine.

“Uvek sam želeo da sam odlučim kad će mi se karijera završiti. Ne mogu da kažem da se nikad više neću trkati, ali ne želim više da vozim kompletne sezone”, govorio je Miler u jesen 2016.

Milerovo učešće na testu Polstar Cijan rejsinga može biti naznaka da je švedska ekipa ubedila Francuza da se još ne penzioniše, jer je moćna konkurencija oličena u Robu Hafu u privatnom “sitroenu” i potencijalno u Gabrijeleu Tarkviniju u privatnoj “ladi”.

Druga i verovatnija varijanta je da će Miler biti angžaovan u razvoju “volvoa S60”. Ekipa nije dosad objavila ime nijednog vozača, ali četvorostruki STCC šampion Ted Bjerk gotovo sigurno ostaje u timu.

Robert Dalgren je krajem januara objavio da se povlači iz profesionalnog trkanja, a ostala imena koja su se dovodila u vezu sa geteborškom ekipom jesu Fredrik Ekblom, Nestor Đirolami i Niki Katsburg.

Polstar Cijan rejsing nije želeo da komentariše Milerovo učešće na privatnom testu i najavio je da će postavu za 2017. objaviti kasnije ovog meseca.

Više informacija o ovom šampionatu čitajte na www.serbiaring.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video