Auto trke WRC

Mikkelsen vodi u Australiji!

Andreas Mikkelsen vodi na reliju u Australiji na vrućim i prašnjavim cestama.

Potaknut spoznajom da mora osvojiti ovaj reli da bi imao realne šanse biti drugi u prvenstvu, Mikkelsen ima 15.4 sekunde prednosti ispred timskog kolege Ogiera.

Ipak, nije sve išlo tako glatko za Mikkelsena i zamalo je ispao iz utrke zbog bizarnog incidenta.

„Boca vode se zaglavila između mojih nogu. Uspio sam je uhvatiti u krivini, ali to je bilo malo zastrašujuće. Sretan sam kako je dan ispao. Želimo biti drugi u prvenstvu tako da moramo dati sve od sebe“, rekao je Mikkelsen.

Debeli šljunak na cesti nije bio idealan za Mikkelsena koji je startao treći, ali je prošao bolje nego Ogier koji je krenuo prvi. Svjetski prvak bio je tek na osmom mjestu u početku, ali je napredovao kada su problemi pogodili rivale.

Očišćene ceste na ponovljenim brzincima omogućili su Ogieru drugo mjesto i pobjede u četiri brzinca. Thierry Neuville, Mikkelsenov glavni konkurent za drugo mjesto u poretku, bio je treći u Hyundaiu. Belgijski vozač pobjedio je na sedmom brzincu te je treći sa 7.1 sekundom iza Ogiera.

Hayden Paddon kockao se podešavanjem tvrdih komponenti guma na prednjem dijelu njegovog i20. Izgledalo je kao sjajan potez jer je poveo nakon drugog brzinca, ali osvetilo im se u nastavku zbog lošije vožnje. Preagresivna vožnja u vruće poslijepodne izazvala je dosta problema i pao je sa drugog na četvrto mjesto.

Mads Ostberg je peti unatoč na startu na petom brzincu, ispred timskog kolege Erica Camilli. Dani Sordo hvatao je Mikkelsena, ali zbog 20 sekundi kazne završio je osmi.

Top 10:

# Vozač Momčad Vrijeme
1. Mikkelsen A. Volkswagen Motorsport II 57:16.7
2. Ogier S. Volkswagen Motorsport +15.4
3. Neuville T. Hyundai Shell WRT +22.5
4. Paddon H. Hyundai Shell WRT +23.7
5. Ostberg M. M-Sport WRT +38.8
6. Camilli E. M-Sport WRT +46.6
7. Sordo D. Hyundai Shell WRT +50.2
8. Tanak O. Dmack World Rally Team +1:30.6
9. Lappi E. Skoda Motorsport +2:20.3
10. Bertelli L. FWRT s.r.l. +2:24.7

Video