Auto trke Rally

Mikkelsen veruje u automobil iz 2014

Andreas Mikkelsen veruje da je prošlogodišnji Polo R sposoban da ga odvede do pobede na ovonedeljnom Reliju u Švedskoj (12 – 15 februara). Dok njegove timske kolege Sebastien Ogier i Jari-Matti Latvala imaju na raspolaganju 2015 Polo R, Mikkelsen će ostati na automobilu iz 2014. sve do Relija u Portugalu (21 – 24 maj).

„Ljudi me stalno pitaju da li mogu da pobedim u prošlogodišnjem automobilu. Ja sam uveren da mogu i da ako me posluže uslovi na stazi, tako nešto je realno ostvarivo. Startovaću treći prvih dana, a vozači koji budu startovali pre mene će imati problem ako bude mnogo snega na putu. Ja se nadam da će putevi biti prekriveni ledom kada ja budem prolazio, a ne snegom. Ukoliko ne bude tako, moj cilj će biti da završim u prvih pet.“

Mikkelsen je pomogao Volkswagenu da završi na podijumu u Monte Carlu tako što je završio na trećem mestu. Svakako je vozač koji je dobro upoznat sa zamkama zimskog relija.

„Glavne odlike relija u Švedskoj su brzi specijali oivičeni snežnim bankinama pored. Ako pronađete prave bankine na koje se možete naslanjati, imate šansu da dobijete dosta vremena i nadjete se među favoritima za pobedu. Ako se oslonite na snežnu bankinu koja je suviše mekana, vaš reli se može jako brzo završiti,“ dodaje Mikkelsen.

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video