Auto trke WRC

Mikkelsen mjenja Meeka u Poljskoj!

Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team odlučio je odmoriti Krisa Meeka na sljedećem reliju koji se vozi u Poljskoj krajem ovog mjeseca.

Zamijenit će ga Andreas Mikkelsen, koji je završio osmi na svom debiju za francuski tim na reliju u Italiji ovoga vikenda.

Meeke je pobjedio u Meksiku ali ostatak sezone je katastrofalan. Prevrnuo se te izgubio vodstvo u Italiji, morao je odustati na prethodnom reliju u Portugalu nakon što je udario u kamen i uništio C3 nakon dva velika prevrtanja u Argentini.

Trenutno drži 10. poziciju u ukupnom poretku i šef tima Yves Matton izjavio je kako se dogovorio sa Meekom da preskoči osmi reli sezone na brzim i šljunkovitim cestama Poljske.

„Nakon niza razočaravajućih rezultata zamolili smo Meeka da se povuče iz sljedećeg relija. Kris prihvaća da bi to bilo najbolje u korist tima i zahvaljujemo mu na razumijevanju.

Ova pauza donijet će mu priliku da napuni baterije i oslobodi se pritiska prije priprema za reli u Finskoj. Pobjedio je u Finskoj prošle godine nakon savršene izvedbe, pa se nadamo da će se vratiti jači.“

Matton je kazao kako će taj potez omogućiti timu da nastavi raditi sa Mikkelsenom, koji je zamjenio Stephane Lefebvrea u Italiji.

„Ovo prvo iskustvo više je nalikovalo na test nego na pravi natjecateljski izlet. Drugi reli će mu omogućiti da iskoristi ono što je već naučio da se približi vodećim momcima.

Štoviše, on osobito voli reli u Poljskoj otkako ga je prošle godine osvojio“, objasnio je Matton.

Mikkelsen će voziti u Poljskoj sa Lefebvreom i Craig Breenom.

Video