Mikkelsen: „Još uvijek se osjeća kao pobjeda“

Andreas Mikkelsen vjeruje da je napravio veliki korak naprijed u svom asfaltnom nastupu prošlog vikenda na reliju u Njemačkoj i tvrdi kako se njegovo četvrto mjesto može opisati kao pobjeda.

Norvežanin je započeo dobro, došao je do ranog vodstva u Moselle vinogradima i držao je timskog kolegu iza sebe sve do osmog brzinca kada se prešlo na Ogierov omiljeni Panzerplatte brzinac.

U nedjelju ujutro drugo mjesto je postalo treće kada ga je prestigao Sordo, a zatim ga je Thierry Neuville skinuo sa trećeg.

Kvar na kočnicima na završnom brzincu i izbor guma za kišu koja nije pala, Mikkelsen je na kraju imao 1.4 sekundu zaostatka, ali kaže da je svejedno imao pristojan vikend.

„Vikend nije bio toliko loš, mislim postoji mnogo pozitivnih stvari koje treba uzeti u obzir“, rekao je.

„Iako je to četvrto mjesto osjećam da je to pobjeda, jer sam stvarno pokazao da se mogu boriti za pobjedu u reliju u Njemačkoj – i to na vrsti brzinaca na kojima nikada prije nisam bio ni blizu.

Imali smo dobar napredak sigurno od prošle godine. Naravno, moram poboljšati moj Panzerplatte brzinac ako se stvarno želim boriti za pobjedu ovdje, ali nikad nisam testirao na tomu području pa se nadam da se mogu poboljšati za sljedeću godinu.“

Dvanaest bodova iz Njemačke drži Mikkelsena na drugom mjestu u poretku vozača, 16 bodova ispred Haydena Paddona.

„OK, to nije kraj kakav sam htio, ali stavio sam više bodova na stol i povećao svoju prednost u odnosu na trećeplasiranog, tako da je na taj način pozitivno“, dodao je.

Video