Mikkelsen i dalje u vodstvu!

Andreas Mikkelsen zadržao je vodstvo na reliju u Australiji, ali njegova nada da pobjedom završi svoju Volkswagen karijeru visi o niti. On je zadržao svjetskog prvaka Ogiera i Haydena Paddona na distanci na sparnim subotnjim brzincima na cestama Novog Južnog Walesa.

Međutim, bizarni problem u zadnjem zemljanom brzincu spustio je njegovu prednost na samo 2 sekunde. Njegovih 12 sekundi prednosti gotovo su izbrisani kada se papučica kvačila njegovog Pola savila i pritisnula papučicu kočnice. Mikkelsen je vozio više od pola brzinca s kočnicama, te je „ustupio“ 9.2 sekunde Ogieru.

„Osijekao sam krivinu kao puno puta prije“, rekao je Mikkelsen.

„Čuo se udarac i mislim da je kamen morao udariti u auto i savio papučicu kvačila preko kočnice. Morao sam voziti ostatak brzinca sa kočnicama. Koristili smo zaporni remen da ga vratimo na mjesto.“

Uvjeti su bili najgori za Ogiera koji je morao krenuti prvi te očistiti cestu, ali temperatura iznad 35˚ brzo je trošila gume što je bio problem za sve vozače. Paddon je završio 10 sekundi iza Ogiera u svom Hyundaiu i20, a njegov timski kolega Neuville pao je daleko od pobjedničkog postolja. Belgijski vozač požalio je zbog odabira tvrdih komponenti guma zbog proklizavanja.

Dani Sordo je peti sa 59.2 sekunde zaostatka, dok je Ostberg šesti.

Top 10:

# Vozač Momčad Vrijeme
1. Mikkelsen A. Volkswagen Motorsport II 2:15:06.2
2. Ogier S. Volkswagen Motorsport +2.0
3. Paddon H. Hyundai Shell WRT +12.0
4. Neuville T. Hyundai Shell WRT +33.8
5. Sordo D. Hyundai Shell WRT +59.2
6. Ostberg M. M-Sport WRT +1:00.6
7. Camilli E. M-Sport WRT +1:21.7
8. Tanak O. Dmack World Rally Team +2:19.9
9. Bertelli L. FWRT s.r.l. +4:56.6
10. Lappi E. Skoda Motorsport +5:22.7

Video