Mikkelsen cilja na pobedu u Švedskoj

Andreas Mikkelsen, vozač Voklswagenovog tima u WRC šampionatu je izjavio da će učiniti sve što je u njegovoj moći da na reliju u Švedskoj, koji se vozi narednog vikenda, stigne do pobede.

Vozač drugog VW tima je prošle godine bio na korak do svoje prve WRC pobede, ali ga je udarac u snežnu bankinu tokom poslednjeg testa koštao 30 sekundi i plasmana na treće mesto.

„Pre svega, u Švedsku ne putujem da bih završio kao drugoplasirani.“ kaže mladi Norvežanin. „Na ovom reliju ja sam domaćin. Deo staze vozi se i u mojoj rodnoj Norveškoj. Moja porodica i mnogobrojni prijatelji će biti prisutni, a ja sanjam da do pobede stignem baš tamo. Prošle godine sam bio tako prokleto blizu. Pobeda je bila u mojim rukama, ali sam je izgubio u poslednjim metrima.“

„Uslovi u Švedskoj su ekstremni. Voze se specijalne gume koje daju dodatni grip. Tu su takođe i „zidovi“ od snega sa obe strane puta, o koje se možete odbijati i voziti pun gas. Napravili smo dobar start sezone i sada idemo na pobedu.“ – jasan je Mikkelsen.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video