Kružne trke Moto Classic Moto trke

Miki pobeda, Isidorović i Lovrić odlični

Danas i sutra na stazi Motor Park u Rumuniji vozi se peta trka šampionata istočne Evrope, a pored vozača roadracing discipline, jutros je u Rumuniju stigao i Miroslav Mika Stanojević koji se takmiči u moto klasik disciplini.

Mika je jutros vozio kišne kvalifikacije na kojima je imao najbolje vreme. Pred samu trku stanje je bilo promenljivo, ali se staza prosušila. Nažalost, Mika nije imao dovoljno vremena za zamenu guma, te je trku vozio na kišnoj prednoj i standardnoj zadnjoj gumi. Konkurenti mu nisu zadavali veliki problem i s lakoćom je došao do još jedne pobede na svom Kawasakiju GPZ900R.

Stanojević je današnju trku vozio za šampionat Balkana, dok na sutrašnjoj trci koja se boduje za šampionat istočne Evrope startuje sa prve startne pozicije.

U roadrace disciplini Predrag Isidorović koji se bori za titulu u klasi Formula 600 napravio je treće startno vreme, ali mu je tokom treninga pukla druga brzina. Rumunski vozači pokazali su fer plej, tako da je ekipa sa Ionelom Pascotom na čelu odmah priskočila u pomoć i uveliko radi na tome da Peđin motor bude spreman za sutrašnju trku.

Milan Lovrić još uvek nije osposobio svoju Yamahu, tako da je i u Rumuniju otputovao sa Suzukijem. Na treninzima je vozio dobro, a vreme koje je zabeležio bilo je dovoljno za sedmo startno vreme.

foto: Tijana Cvijović

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video