Auto trke WRC

Miki Biasion gost relija u Walesu!

Dvostruki svjetski prvak Miki Biasion pridružiti će se zvijezdama i automobilima iz Grupe B sljedeći mjesec na reliju u Walesu.

Pobjednik iz 1988. i 1989. godine biti će jedan od glavnih gostiju na Cholmondeley Castle specijalnom brzincu, koji će prikazati superautomobile 30 godina nakon povlačenja iz FIA Svjetskog  prvenstva.

Talijan je upisao svoju prvu WRC pobjedu na reliju u Argentini 1986. godine u Lanciji Delti S4. Tri mjeseca kasnije, čudovišta iz Grupe B posljednji put u Europi su se natjecali u okviru britanske runde WRC-a prije nego što su zabranjeni nakon niza nesreća.

Obožavatelji koji budu prisustovali Cholmondeley brzincu moći će uživati u više od 20 legendarnih automobila Grupe B, bilo kao statistički dio ili demonstracija preko cesta kojim će nešto kasnije proći današnje zvijezde WRC-a.

Naoružana kompresorom i turbopunjačem za isporuku  fenomenalne snage i performanse, Delta S4 je bila jedan od najspektakularnijih automobila Grupe B.

„Bilo je to fantastično razdoblje za sport – automobili su bili snažni i vrlo popularni među fanovima. Ljudi  danas o nama govore kao o herojima. Bilo je maksimalno iskustvo adrenalina voziti S4“, prisjeća se 58-godišnji Biasion.

„Biti će zadovoljstvo vratiti se u Veliku Britaniju u oktobru. Imam dosta starih prijatelja tamo i stvarno se radujem susretu, kao i rally navijači, koji su apsolutno zaljubljeni u aute Grupe B.“

Video