Mike Leitner se pridružio KTM-u

Dugogodišnji šef ekipe Dania Pedrose, Mike Leitner pridružio se KTM Factory Racing-u gde će raditi na ambicioznom MotoGP projektu.

Leitner je bio šef ekipe Dania Pedrose devet godina, tokom kojih su osvojili dve titule u klasi 250cc i 41 GP, a uspeli su i da završe kao drugoplasirani u MotoGP-u 2007, 2010 i 2012.

Što se tiče njegovog prelaska, austrijanac je prokomentarisao: „To će biti zanimljiv i uzbudljiv izazov, jer počinjemo od nule. Lepo je videti austrijsku kompaniju i vlasnika kao što je Stefan Pierer da počinju tako veliki projekat. Nema mnogo dešavanja u drugim fabrikama na nemačkom govornom području. Volim promene i srećan sam što ću biti deo toga.“

Šef KTM Motorsport-a Pit Beirer je dodao: „Mike će blisko sarađivati sa Sebastianom Risseom. Mike je sada čovek sa najviše MotoGP iskustva na stazi u KTM-u. On će pomoći pri stvaranju test tima kao i pri izboru pravih ljudi u paddoku.“

U ovom trenutku više od 20 tehničara radi na RC16 projektu, koji će imati čelični ram, V4 motor sa pneumatskim ventilima, besprekoran menjač kao i WP suspenziju. Potvrđeno je da će bivši MotoGP vozač Alex Hofmann biti jedan od fabričkih test vozača.

Foto: motogp.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video